• מתכונים
  • דיל יומי
  • החשבון שלי
  • התחבר
טלפון לבירורים . 03-7363222
texturottexturot
Search
0
  • דף הבית
  • קטגוריות
    • חומרי גלם
      • הקצפה
      • יצירת ג’ל
      • מתחלבים – מייצב אמולסיות
    • ציוד
    • ספרים
      • המדע של הבישול
      • בישול יצירתי
      • קונדיטוריה יצירתית
  • חומרי גלם
  • חנות
  • הקסם שלנו
  • סדנאות
  • תקנון
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות

מכירות לוהטות

צינורות לימון

idan2021-09-02T15:28:25+00:00

לפני כמה שנים נתקלתי ברעיון דומה באחד הספרים והחלטתי לנסות לממש גרסה משל עצמי, מעין גרסה מפורקת של פאי לימון: גליל מרנג במילוי קרם לימון, ג'לי לימון וסבלה סוכר חום. יצא מושלם!

חומרים לכ-10-12 צינורות

לגלילי מרנג:
100 גרם סוכר
100 גרם חלבון

  • הערה: המרנג הזה שונה אולי ממה שאתם רגילים כי יש בו יחס של 1:1 בין סוכר לחלבון ולא 2:1. מתקבל מרנג רך יותר ופחות מתוק אבל זה עדיין עובד אותו דבר.
  • שמים את הסוכר בסיר ומרטיבים עם 1-2 כפות מים רק עד שכולו רטוב
  • מבשלים את הסוכר ל-118 מעלות עד שיש בועות גדולות ומסביבן בועות קטנות
  • מקציפים את החלבונים במיקסר עד שהם מעלים קצף ויוצקים אליהם את סירופ הסוכר
  • ממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות עד שנוצר מרנג יציב מאוד והוא מתקרר
  • בינתיים גוזרים חתיכות של שקף לעוגה בגובה 5 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ
  • מורחים על כל חתיכת שקף שכבה דקה ואחידה של מרנג, מגלגלים לגליל ומהדקים עם מעט סילוטייפ
  • את יתרת המרנג מזלפים על מגש עם נייר אפייה באופן חופשי והם ישמשו לקישוט הסופי
  • מייבשים בתנור ב-80 מעלות כ-3-4 שעות עד שהמרנג יבש לחלוטין
  • מסירים בעדינות את השקף מסביב. שומרים בקופסה אטומה עד להרכבה.

לסבלה סוכר חום:
50 גרם קמח
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום כהה
50 גרם אבקת שקדים

  • מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • מפזרים את הפירורים על מגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות ומצננים

לקרם לימון:
100 גרם חמאה
125 גרם אבקת סוכר
100 גרם מיץ לימון
3 ביצים שלמות גודל L
4 גרם קורנפלור

  • שמים בסיר את החמאה, הסוכר ומיץ הלימון ומביאים לסף רתיחה
  • במקביל מערבבים בקערה את הביצים והקורנפלור
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל האש. מבשלים תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה.
  • מסירים מהאש ומחלקים לשני חלקים שווים (בערך כ-100 גרם בכל חלק) – חלק אחד שומרים במקרר וחלק שני משמש להכנת ג'לי לימון (בהמשך)

לג'לי לימון:
100 גרם קרם לימון מוכן
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד כ-10 דקות לפחות
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומערבבים עם קרם הלימון המוכן
  • משטחים בשכבה דקה על סיליקון או נייר אפייה ומעבירים למקרר עד להרכבה

לקציפת לימון:
100 גרם קרם לימון מוכן קר
150 גרם שמנת מתוקה

  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל קרם הלימון הקר
  • מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה

לאבקת מרנג:
100 גרם מרנג מוכן
50 גרם שוקולד לבן מטומפרר

  • מפוררים את המרנג לפירורים דקים ומערבבים עם השוקולד הלבן
  • משטחים את מה שהתקבל על מגש עם נייר אפייה ומניחים בצד להתקשות
  • לפני ההגשה מפוררים לפירורים דקים

הרכבה:

  • היות והמרנג סופח לחות במהירות, רצוי להרכיב ממש בסמוך להגשה. הג'לי והקרם יכולים להישמר במקרר כשלושה ימים והמרנג יכול להישמר בחוץ בקופסה אטומה כשבוע.
  • ממלאים כל גליל מרנג בקציפת לימון עם שק הזילוף
  • מניחים בצלחת ערימה של סבלה ומעליה את הגליל הממולא
  • חותכים רצועה של ג'לי לימון ומניחים מעל
  • מעטרים באבקת מרנג ושוקולד לבן ובעלי נענע
  • מגישים מיד.

Share this post

Facebook Twitter LinkedIn Google + Email

Related Posts

27פברפברואר 27, 2018

קוויאר ממיץ פטל

בניסוי הנוכחי נכין בועיות קטנות של מיץ פטל בעלות מעטפת שקופה וקשיחה, שמתפצפצות בפה – בדומה לקוויאר, בשיטת בישול... read more

פרטי התקשרות

כתובת

רחוב אריה שנקר 26, פתח-תקווה

מספר טלפון

03-7363222

מייל

texturotsb@gmail.com

דפי חשבון

  • החשבון שלי
  • דרכי תשלום
  • דרכי שילוח
  • שאלות נפוצות

אודותינו

  • הקסם שלנו
  • צור קשר
  • תקנון אתר
  • שמירת פרטיות
  • החזרת משלוח

רשימת תפוצה

מעוניינים לקבל חדשות, מבצעים, מתכונים או סתם לדעת מה קורה אתנו? כל מה שצריך זה להזין את כתובת האימייל שלכם כאן.


© כל הזכויות שמורות ל"טקסטורות" 2023
Facebook Instagram
  • דף הבית
  • קטגוריות
    • חומרי גלם
      • הקצפה
      • יצירת ג’ל
      • מתחלבים – מייצב אמולסיות
    • ציוד
    • ספרים
      • המדע של הבישול
      • בישול יצירתי
      • קונדיטוריה יצירתית
  • חומרי גלם
  • חנות
  • הקסם שלנו
  • סדנאות
  • תקנון
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מתכונים
  • דיל יומי
  • החשבון שלי
  • התחבר